1
1

Vervolgcontroles

Tijdens de zwangerschap word je regelmatig door ons gecontroleerd. De controles worden digitaal bijgehouden en op de zwangerschapskaart voor jezelf, zorg dat je deze altijd bij je hebt op je afspraak.

Tot 24 weken kom je iedere 4 weken
tussen 24-32 weken om de 3 weken
tussen 32-36 weken om de 2 weken
en vanaf 36 weken tot je bevallen bent kom je iedere week.

Een controle duurt ongeveer 15 minuten. Iedere controle wordt de bloeddruk gemeten en zullen we je gewicht en de groei van je baarmoeder beoordelen. Ook zullen we vanaf 14 weken iedere controle naar het hartje van de baby luisteren. We beoordelen of er extra onderzoeken nodig zijn. En natuurlijk is er altijd tijd voor het stellen van vragen en het geven van informatie over uiteenlopende onderwerpen.

Rond de 36e week bespreken we de naderende bevalling. Om je vast voor te bereiden is het fijn als je eens een kijkje neemt op: www.deverloskundige.nl

Nacontrole
Zes weken na de bevalling kom je nog een keer op controle en daarmee besluiten wij onze begeleiding. Deze controle wordt in principe gepland met de verloskundige die je bevalling heeft begeleid. Dit is een mooi moment om samen terug te kijken op de bevalling en de afgelopen periode. Zijn er nog klachten of vragen dan kunnen deze ook beantwoord worden. Ben je in het ziekenhuis bevallen, maar tijdens de zwangerschap bij ons onder controle geweest, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom bij ons voor de nacontrole.

Echo’s